گزارش خرابی لینک
اطلاعات را وارد کنید .
گزارش انتشار نسخه جدید
اطلاعات را وارد کنید .
no-img
رهاپروژه

دانلود پایان نامه تعیین اجزای متشکله اسانس گیاه پلم به روش ریز استخراج با فاز جامد و بررسی تاثیر روش های مختلف آماده سازی نمونه بر فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره متانلی میوه گیاه پلم * رهاپروژه


رهاپروژه

ادامه مطلب

دانلود پایان نامه تعیین اجزای متشکله اسانس گیاه پلم به روش ریز استخراج با فاز جامد و بررسی تاثیر روش های مختلف آماده سازی نمونه بر فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره متانلی میوه گیاه پلم
۱۳۹۶-۰۸-۲۰
170 بازدید
گزارش نسخه جدید

دانلود پایان نامه تعیین اجزای متشکله اسانس گیاه پلم به روش ریز استخراج با فاز جامد و بررسی تاثیر روش های مختلف آماده سازی نمونه بر فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره متانلی میوه گیاه پلم


تعداد صفحات ۱۰۳ صفحه

قیمت ۲۰۰۰۰ تومان

برای دانلود بر روی لینک کلیک کنید

چکیده

گونه‌های اکسیژن‌پذیر (ROS) نقش مهمی در پیشرفت بیماری‌هایی از جمله جراحت آماسی، سرطان و بیماری قلبی عروقی ایفا می‌کند. عملکرد مضر رادیکال‌های آزاد را می‌توان توسط مواد آنتی‌اکسیدان مسدود کرد، که رادیکال‌های آزاد را مهار می‌کند و از موجود زنده رفع مسمومیت می‌کند. بنابراین، مطالعات اخیر در مورد توانایی محصولات گیاهی به عنوان آنتی‌اکسیدان‌ها علیه بیماری‌های گوناگون ایجاد شده توسط رادیکال‌های آزاد تحقیق کرده‌اند. اخیرا، یافتن آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی برای جایگزینی آنتی‌اکسیدان‌های مصنوعی بطور قابل توجهی افزایش یافته است که یکی از دلایل آن بخاطر تاثیرات جانبی آنتی‌اکسیدان‌های مصنوعی در بروز بیماری‌ها از جمله سرطان می‌باشد. جستجو برای آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی جدیدتر، بویژه با منشاء گیاهی از آن پس افزایش یافته است. چهار گونه از دسته Sambucus  در ایران پرورش می‌یابند. از این گونه‌ها، S. ebulus بطور گسترده در مناطق شمالی ایران یافت می‌شود. در داروی‌های سنتی ایرانی از بخش‌های مختلف S. ebulus در درمان برخی از جراحات آماسی از جمله نیش زنبور و گزنه و التهاب مفصل استفاده می‌شود. تاثیرات روش‌های استخراج متفاوت بر کل میزان فنولی (TP) و کل میزان فلاوونوئید(TF) از برگ‌های S. ebulus مورد پژوهش قرار گرفتند. سه عصاره مورد استفاده قرار گرفتند: عصاره خیساندن (MA)، سوکسله (SU) و سونیکیت(US). فعالیت‌های آنتی‌اکسیدان عصاره‌ها با سه روش آزمایش آنتی‌اکسیدان مختلف ارزیابی شدند.

برخی از اسیدهای فنولی توسط HPLC تعیین شدند. عصاره سونیکیت فنول‌های کلی بالاتری داشتند. عصاره خیساندن میزان فلاوونوئید بالاتری را نشان داد. به دلیل داشتن میزان رادیکال نیتریک اکسید بیشتر از بقیه نشان داد. همه عصاره ها قدرت احیاء ضعیفی نشان دادند. HPLC اسیدگالیک و اسید فرولیک بالاتری را در عصاره خیساندن و اسیدهای کافئیک، کوماریک و وانیلیک در عصاره سونیکیت نشان داد. هیچ اسید گالیکی در عصاره سونیکیت و هیچ اسیدوانیلیکی در عصاره خیساندن ‌یافت نشد اما عصاره سوکسله شامل هر پنج اسید فنولی بود.

روغن اسانسی S. ebulus توسط هگزان استخراج شد همچنین از روش میکرواستخراج فاز جامد(PDMS) استخراج شد. درپایان، GC-MS برای تعیین ترکیباتی در روغن اساسی S. ebulus به کار گرفته شد و توسط دو روش استخراج مختلف بدست آمد.

 

عنوان                                                                                     صفحه

                                                           

چکیده…………………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۱

فصل اول: کلیات تحقیق

۱-۱- مقدمه……………………………………………………………………………………………………………………………………. ۳

۱-۱-۱- ضرورت انجام تحقیق……………………………………………………………………………………………………….. ۳

۱-۲ـ رآدیکال آزاد…………………………………………………………………………………………………………………………… ۳

۱-۲-۱- تشکیل رادیکال آزاد و گونه­های فعال اکسیژن……………………………………………………………………. ۴

۱-۳- اثرات و عملکردهای فیزیولوژیک گونه­های فعال اکسیژن……………………………………………………….. ۸

۱-۴- آنتی اکسیدان…………………………………………………………………………………………………………………………. ۸

۱-۴-۱- انواع آنتی اکسیدان­ها…………………………………………………………………………………………………………. ۹

۱-۴-۲- آنتی اکسیدان­های غذایی صناعی……………………………………………………………………………………….. ۹

۱-۴-۲-۱- ویتامین ث………………………………………………………………………………………………………………….. ۱۰

۱-۴-۲-۲- فلاونوئیدها………………………………………………………………………………………………………………… ۱۰

۱-۴-۲-۳-آنتی اکسیدان­های صناعی غذایی………………………………………………………………………………….. ۱۴

۱-۵- مکانیسم عمل آنتی اکسیدان­ها……………………………………………………………………………………………… ۱۶

۱-۵-۱- آنتی اکسیدان­های پیشگیری کننده……………………………………………………………………………………. ۱۶

۱-۵-۲- آنتی اکسیدان­های به دام اندازه رادیکال……………………………………………………………………………. ۱۷

۱-۵-۳- آنزیم­های  denovoو ترمیم­کننده…………………………………………………………………………………… ۱۷

۱-۵-۴- عوامل انطباق دهنده………………………………………………………………………………………………………… ۱۷

۱-۶- قدرت آنتی اکسیدان­ها…………………………………………………………………………………………………………. ۱۷

۱-۷- فاکتورهای موثر بر وضعیت آنتی اکسیدان­ها…………………………………………………………………………. ۱۸

۱-۷-۱- رژیم غذایی…………………………………………………………………………………………………………………….. ۱۸

۱-۷-۲- محیط……………………………………………………………………………………………………………………………… ۱۸

۱-۷-۳- الکل……………………………………………………………………………………………………………………………….. ۱۹

۱-۷-۴- آسیب و بیماری­ها……………………………………………………………………………………………………………. ۱۹

۱-۸- بیان مسئله…………………………………………………………………………………………………………………………… ۲۰

۱-۹- فرضیه های تحقیق………………………………………………………………………………………………………………. ۲۰

۱-۱۰- مقادیر ایده­آل مصرف آنتی اکسیدان­ها………………………………………………………………………………… ۲۰

۱-۱۱- تعریف اصطلاحات……………………………………………………………………………………………………………. ۲۲

۱-۱۱-۱-ریز استخراج فاز جامد……………………………………………………………………………………………………. ۲۲

۱-۱۲- کروماتوگرافی مایع با بازدهی بالا……………………………………………………………………………………….. ۲۲

۱-۱۲-۱- اجزای اصلی دستگاه کروماتوگرافی مایع ……………………………………………………………………..  ۲۲

۱-۱۲-۲- مخزن فاز متحرک………………………………………………………………………………………………………….. ۲۲

۱-۱۲-۳- آشکار سازها………………………………………………………………………………………………………………….. ۲۲

۱-۱۲-۴- اهمیت قطبیت در HPLC…………………………………………………………………………………………….. 23

۱-۱۲-۵- انواع  HPLC …………………………………………………………………………………………………………….. 23

۱-۱۲-۶- فشار جریان و درجه حرارت…………………………………………………………………………………………. ۲۳

۱-۱۲-۷- پمپ……………………………………………………………………………………………………………………………… ۲۳

۱-۱۲-۸- تزریق نمونه………………………………………………………………………………………………………………….. ۲۴

۱-۱۲-۹- ستون­ها…………………………………………………………………………………………………………………………. ۲۴

۱-۱۳- گیاه دارویی پلم…………………………………………………………………………………………………………………. ۲۵

۱-۱۳-۱- نام­های گیاه پلم……………………………………………………………………………………………………………… ۲۵

۱-۱۳-۲- مشخصات ریخت شناسی گیاه پلم…………………………………………………………………………………. ۲۶

۱-۱۳-۳- شرایط رشد…………………………………………………………………………………………………………………… ۲۷

۱-۱۳-۴- انتشار جغرافیایی…………………………………………………………………………………………………………… ۲۷

۱-۱۳-۵- ترکیبات شیمیایی گیاه پلم……………………………………………………………………………………………… ۲۷

۱-۱۳-۶- خواص و کاربرد گیاه پلم………………………………………………………………………………………………. ۲۸

۱-۱۴- اسانس­ها……………………………………………………………………………………………………………………………. ۲۹

۱-۱۴-۱- اسانس­ها بر اساس مبدا بیوسنتز……………………………………………………………………………………… ۳۰

۱-۱۴-۲- ترکیباتی که در اسانس­هایافت می­شود ………………………………………………………………………….. ۳۰

فصل دوم: ادبیات و پیشینه تحقیق

۲-۱- تاریخچه استفاده از گیاهان دارویی……………………………………………………………………………………….. ۳۳

۲-۲-آنتی اکسیدانهای طبیعی و استخراج آنها…………………………………………………………………………………. ۳۴

۲-۳- روش­های استخراج اسانس از گیاهان…………………………………………………………………………………… ۳۵

۲-۳-۱- استخراج با استفاده از روش تقطیر……………………………………………………………………………………. ۳۵

۲-۳-۲- استخراج به روش فشردن………………………………………………………………………………………………… ۳۶

۲-۳-۳- استخراج با حلال­های آلی یا عصاره­گیری………………………………………………………………………… ۳۶

۲-۳-۴- استخراج با استفاده از آنزیم­های هیدرولیز کننده……………………………………………………………….. ۳۶

۲-۳-۵- استخراج با روش دی اکسید کربن…………………………………………………………………………………… ۳۶

۲-۴-تاریخچه ریز استخراج با فاز جامد………………………………………………………………………………………… ۳۶

۲-۵- روش­های استخراج عصاره………………………………………………………………………………………………….. ۴۱

۲-۵-۱- روش خیساندن……………………………………………………………………………………………………………….. ۴۲

۲-۵-۲- روش پرکولاسیون…………………………………………………………………………………………………………… ۴۳

۲-۵-۳- روش هضم…………………………………………………………………………………………………………………….. ۴۳

۲-۵-۴- روش دم کردن………………………………………………………………………………………………………………… ۴۳

۲-۵-۵- روش سوکسله………………………………………………………………………………………………………………… ۴۳

۲-۵-۶- روش استخراج به کمک اولتراسوند ((UAE سونیکیت…………………………………………………… ۴۴

۲-۶- اهمیت استفاده از گیاهان دارویی………………………………………………………………………………………….. ۴۵

۲-۷- ارزیابی آنتی اکسیدان­ها………………………………………………………………………………………………………… ۴۶

فصل سوم: روش تحقیق

۳-۱- تجهیزات و دستگاه­های مورد استفاده……………………………………………………………………………………. ۴۸

۳-۲- مواد مورد استفاده………………………………………………………………………………………………………………… ۴۸

۳-۳- جمع­آوری گیاه و عصاره­گیری…………………………………………………………………………………………….. ۵۰

۳-۴- تعیین محتوای کلی فنولی…………………………………………………………………………………………………….. ۵۱

۳-۵- تعیین محتوای کلی فلاونوئید………………………………………………………………………………………………. ۵۱

۳-۶- ارزیابی میزان توانایی به دام اندازی رادیکال DPPH……………………………………………………………. 52

۳-۷- تعیین قدرت احیا کنندگی…………………………………………………………………………………………………….. ۵۲

۳-۸- ارزیابی میزان به دام اندازی نیتریک اکساید………………………………………………………………………….. ۵۳

۳-۹- طریقه تهیه فاز متحرک…………………………………………………………………………………………………………. ۵۴

۳-۱۰- طریقه آماده­سازی نمونه برای تزریق به HPLC…………………………………………………………………. 54

۳-۱۱- روش آنالیز………………………………………………………………………………………………………………………… ۵۴

۳-۱۲- آنالیز آماری……………………………………………………………………………………………………………………….. ۵۵

۳-۱۳- اسانس­گیری میوه با ریز استخراج با فاز جامد…………………………………………………………………….. ۵۵

۳-۱۴- اسانس­گیری برگ با استفاده ازدستگاه کلونجر…………………………………………………………………….. ۵۵

۳-۱۵- اسانس­گیری برگ گیاه با ریز استخراج……………………………………………………………………………….. ۵۵

فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده‌ها

۴-۱ نتایج …………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۵۸

۴-۱-۱ داده­ها……………………………………………………………………………………………………………………………….. ۵۸

 

فصل پنجم: بحث، نتیجه‌گیری و پیشنهادها

۵-۱- بحث و نتیجه­گیری……………………………………………………………………………………………………………… ۷۰

۵-۲- میزان محتوای تام فنولی………………………………………………………………………………………………………. ۷۲

۵-۳- میزان محتوای تام فلاونوئیدی………………………………………………………………………………………………. ۷۴

۵-۴- میزان توانایی به­دام اندازی رادیکال DPPH…………………………………………………………………………. 77

۵-۵- میزان قدرت احیا کنندگی……………………………………………………………………………………………………… ۸۳

۵-۶- میزان به­دام اندازی نیتریک اکساید……………………………………………………………………………………….. ۸۵

۵-۷- کروماتوگرام­های مربوط به HPLC…………………………………………………………………………………….. 96

۵-۸- توصیه و پیشنهادها……………………………………………………………………………………………………………. ۱۰۲

منابع و مآخذ………………………………………………………………………………………………………………………………. ۱۰۳

 



ads

درباره نویسنده

خانم شاکری 695 نوشته در رهاپروژه دارد . مشاهده تمام نوشته های

مطالب مرتبط


دیدگاه ها


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *