دانلود پایان نامه بررسی مزیت نسبی محصولات زراعی استان گلستان

تعداد صفحات ۷۲ صفحه

قیمت ۲۰۰۰۰ تومان

برای دانلود بر روی لینک کلیک کنید

چکیده

کشت محصولات زراعی در چند سال اخیر در کشور به منظور رسیدن به اهداف خودکفایی، از اهمیت بالایی برخوردار شده است. توجه به توسعه کشت محصولات زراعی به همراه بهبود کارایی و تلاش برای افزایش عملکرد محصولات زراعی، می تواند به تحقق هر چه سریعتر و مناسب تر اهداف خودکفایی کمک شایانی نماید. این مطالعه به بررسی سه شاخص مزیت مقیاس، مزیت کارایی  مزیت جمعی (به عنوان شاخص جامع از مزیت نسبی) و همچنین شاخص های NSP,SCB,DRC در محصولات زراعی استان گلستان می پردازد. نتایج نشان می دهد که شهرستان های این استان در تولید محصولات زراعی در ۶۷ درصد موارد دارای مزیت مقیاس، ۶۷ درصد دارای مزیت کارایی و ۶۷ درصد دارای مزیت جمعی و از شاخصهای روش دوم دارای ۹۲ درصد مزیتهای NSP,DRC و ۸۳ درصد مزیت SCB به عنوان مهمترین مزیت در شاخصهای نوع دوم می باشند. همچنین نتایج نشان می دهد استان نسبت به متوسط کشوری در تمامی محصولات مورد بررسی بجز آفتابگردان دیم دارای مزیت مقیاس می باشند. لذا، با توجه به نتایج در مزیت های نوع اول و دوم به این نتیجه می رسیم که، سیاست گذاری جهت توسعه سطوح زیر کشت برای این محصولات مناسب نبوده و تلاش جهت بهبود بهره وری و عملکرد این محصولات، راهکار سیاستی مناسبتری خواهد بود. همچنین نتایج نشان می دهد که شاخص جمعی مزیت بیانگر مزیت نسبی استان گلستان در محصولات گندم آبی، گندم دیم، جو دیم، شلتوک، سویا آبی، پنبه آبی، کلزا آبی، کلزا دیم و شاخص SCB بیانگر مزیت نسبی استان در تولید محصولات گندم آبی، گندم دیم، جو آبی، جو دیم، شلتوک، سویا آبی، کلزا آبی، کلزا دیم، سیب زمینی، گوجه فرنگی آبی می باشد.

کلمات کلیدی : مزیت مقیاس، مزیت کارایی، مزیت جمعی، هزینه منابع داخلی، هزینه – فایده اجتماعی، سودآوری خالص اجتماعی، محصولات زراعی، گلستان

فهرست مطالب

عنوان                                                                                                    صفحه

چکیده——————————————————————- ۱

فصل اول : کلیات تحقیق

۱-۱ مقدمه————————————————————— ۳

۱-۲ بیان مسئله و ضرورت انجام تحقیق—————————————– ۴

۱-۳ اهداف تحقیق——————————————————— ۶

۱-۴ پرسش تحقیق ——————————————————– ۶

۱-۵ فرضیه های تحقیق —————————————————– ۶

۱-۶ محدوده تحقیق ——————————————————- ۶

فصل دوم : ادبیات و  پیشینه تحقیق

۲-۱ کلیات————————————————————– ۸

۲-۱-۱ سطح تولید——————————————————— ۸

۲-۱-۲ میزان تولید——————————————————— ۸

۲-۲ گروه غلات (گندم، جو، شلتوک، ذرت دانه ای)——————————— ۱۰

۲-۳ گروه محصولات صنعتی (پنبه ، دانه های روغنی و …)—————————- ۱۱

۲-۴ گروه سبزیجات (سیب زمینی، پیاز، گوجه فرنگی و …)—————————- ۱۲

۲-۵گروه نباتات علوفه ای (یونجه و سایر نباتات علوفه ای)—————————- ۱۳

۲-۶ سطح، میزان تولید و عملکرد گندم کشور————————————- ۱۵

۲-۶-۱ سطح تولید ——————————————————– ۱۵

۲-۶-۲ میزان تولید——————————————————— ۱۵

۲-۶-۳ عملکرد در هکتار—————————————————- ۱۵

۲-۷ سطح، میزان تولید و عملکرد جو کشور————————————— ۱۷

۲-۷-۱ سطح تولید——————————————————— ۱۷

۲-۷-۲ میزان تولید——————————————————— ۱۷

۲-۷۳-۳ عملکرد در هکتار————————————————— ۱۷

۲-۸ سطح، میزان تولید و عملکرد شلتوک کشور———————————– ۱۹

۲-۸۴-۱ سطح تولید——————————————————– ۱۹

۲-۸-۲ میزان تولید——————————————————— ۱۹

۲-۸-۳ عملکرد در هکتار—————————————————- ۱۹

۲-۹ سطح، میزان تولید و عملکرد پنبه کشور————————————– ۲۰

۲-۹-۱ سطح تولید——————————————————— ۲۰

۲-۹-۲ میزان تولید——————————————————— ۲۰

۲-۹-۳ عملکرد در هکتار—————————————————- ۲۱

۲-۱۰ سطح، میزان تولید و عملکرد سویا کشور————————————- ۲۲

۲-۱۰-۱ سطح تولید ——————————————————- ۲۲

۲-۱۰-۲ میزان تولید——————————————————– ۲۲

۲-۱۰-۳ عملکرد در هکتار————————————————— ۲۳

۲-۱۱ سطح، میزان تولید و عملکرد کلزا در کشور———————————– ۲۴

۲-۱۱-۱ سطح تولید——————————————————– ۲۴

۲-۱۱-۲ میزان تولید——————————————————– ۲۴

۲-۱۱-۳ عملکرد در هکتار————————————————— ۲۴

۲-۱۲ سطح، میزان تولید و عملکردسیب زمینی در کشور—————————— ۲۶

۲-۱۲-۱ سطح تولید——————————————————– ۲۶

۲-۱۲-۲ میزان تولید——————————————————– ۲۶

۲-۱۲-۳ عملکرد در هکتار————————————————— ۲۶

۲-۱۳ سطح زیر کشت، میزان نولیدوعملکرد استان———————————- ۲۸

۲-۱۳-۱ سطح تولید——————————————————– ۲۸

۲-۱۳-۲ میزان تولید——————————————————– ۲۸

۲-۱۳-۳ عملکرد در هکتار————————————————— ۲۹

۲-۱۴ پیشینه تحقیق ——————————————————– ۳۳

فصل سوم : روش تحقیق

۳-۱ مواد و روشها ——————————————————– ۴۰

فصل چهارم : تجزیه و تحلیل داده ها

۴-۱ بحث ————————————————————– ۵۶

۴-۲ توانمندی شهرستان ها در مقایسه با متوسط استان ——————————- ۵۶

۴-۳ اولویت بندی محصولات زراعی استان گلستان——————————— ۶۴

 

فصل پنجم : بحث، نتیجه گیری و پیشنهادات

۵-۱ نتیجه گیری———————————————————- ۶۸

۵-۲ پیشنهادات ———————————————————- ۷۰

منابع و مآخذ——————————————————- ۷۲

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *