
دانلود پایان نامه بررسی تأثیر منابع مختلف سلنیوم (آلی و معدنی) بر خصوصیات لاشه، عملکرد رشد و فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی
تعداد صفحات ۳۹ صفحه
قیمت ۲۰۰۰۰ تومان
برای دانلود بر روی لینک کلیک کنید
چکیده:
در این تحقیق تأثیر منابع مختلف سلنیوم (آلی و معدنی) بر خصوصیات لاشه، عملکرد رشد و فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی سویه راس ۳۰۸ مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل شاهد (بدون افزودن مکمل سلنیومی)، سلنیت سدیم، سلنومتیونین و اکسید سلنیوم بودند. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با ۴ تیمار و ۴ تکرار و ۱۶ قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار و در مجموع ۲۵۶ قطعه جوجه گوشتی به مدت ۶ هفته انجام شد. نتایج حاصل از مصرف خوراک هفتگی نشان داد که در پایان هفته اول جوجه های تغذیه شده با جیره های حاوی اکسید سلنیوم دارای بیشترین میزان مصرف خوراک و جوجه های تغذیه شده با جیره حاوی سلنیت سدیم کمترین مصرف خوراک را داشتند. در طی هفته پنجم نیز جوجه های تغدیه شده با جیره حاوی اکسید سلنیوم دارای بالاترین میزان مصرف خوراک و در هفته ششم جوجه های گروه شاهد بیشترین خوراک را مصرف نمودند. بررسی ضریب تبدیل خوراک نشان داد جیره های غذایی در هفته های سوم و چهارم اثر معنی داری بر ضریب تبدیل غذایی داشتند. بررسی نتایج تغییرات وزن هفتگی نشان داد جیره های غذایی در هفته اول، سوم و چهارم اثر معنی داری بر میزان افزایش وزن جوجه ها داشتند (۰۵/۰>p). نتایج فراسنجه های خونی نشان داد اختلاف آماری معنی داری بین تیمارها در پایان دوره آزمایش وجود نداشت. نتایج وزن اجزای لاشه و اندام های داخلی جوجه ها در پایان دوره آزمایش نشان داد که اختلاف آماری معنی داری بین تیمار ها مشاهده نگردید. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که افزودن منابع مختلف سلنیوم در جیره های غذایی جوجه های گوشتی در برخی از فاکتورها مانند مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراک و افزایش وزن روزانه دارای نتایج بهتری نسبت به تیمار شاهد در برخی از هفته های آزمایش بود. ولی بر شاخص های سرم خون و اجزا و اندام های داخلی در پایان آزمایش تأثیر معنی نداری نداشت.
کلمات کلیدی: سلنیوم، عملکرد، خصوصیات لاشه، فراسنجه های خونی، جوجه گوشتی
فهرست مطالب
عناوین | صفحه |
فصل اول: کلیات تحقیق | ۱ |
۱-۱- مقدمه | ۲ |
۱-۲- بیان مسئله | ۳ |
۱-۳- اهداف تحقیق | ۴ |
۱-۴- فرضیه ها | ۵ |
۱-۵- تعاریف و اصطلاحات | ۵ |
۱-۵-۱-تاریخچه مصرف سلنیوم | ۵ |
۱-۵-۲- جذب، انتقال و دفع سلنیوم | ۶ |
۱-۵-۳-مقدار سلنیوم در اجزای خوراکی جیره | ۷ |
۱-۵-۴-سمیت سلنیوم | ۷ |
۱-۵-۵-اندازه گیری متابولیت های سرم خون | ۸ |
۱-۵-۶-اندازه گیری شاخص های عملکرد | ۹ |
فصل دوم: ادبیات و پیشینه تحقیق | ۱۰ |
۲-۱-روش های افزایش مصرف سلنیوم | ۱۱ |
۲-۳-بازده جذب سلنیوم | ۱۱ |
۲-۴-وظایف و علائم کمبود سلنیوم | ۱۲ |
۲-۵-مخمر غنی شده با سلنیوم | ۱۳ |
۲-۵-۱-تعریف مخمر غنی شده با سلنیوم | ۱۳ |
۲-۶-جذب و متابولیسم سلنیوم | ۱۳ |
۲-۷-زیست فراهمی سلنیوم
| ۱۴ |
۲-۸- سلنیوم در گوشت | ۱۵ |
۲-۹- کمپلکس آلی AVAILA SE | ۱۵ |
۲-۱۰- تفاوت کمپلکس آلی AVAILA SE با مخمر سلنیومی | ۱۷ |
۲-۱۱- مروری بر پژوهش های انجام شده | ۱۸ |
فصل سوم: روش تحقیق | ۲۲ |
۳-۱- مکان و زمان اجرای آزمایش | ۲۳ |
۳-۲- مشخصات آزمایش | ۲۳ |
۳-۲-۱-معرفی تیمارها | ۲۳ |
۳-۳- طرح آزمایش | ۲۳ |
۳-۴- مشخصات سالن محل آزمایش | ۲۳ |
۳-۵- نحوه آماده سازی سالن | ۲۴ |
۳-۶- مدیریت پرورش | ۲۴ |
۳-۶-۱- نحوه توزیع جوجه ها در واحدهای آزمایشی | ۲۵ |
۳-۷- جیره های آزمایشی | ۲۵ |
۳-۸- صفات مورد اندازه گیری در آزمایش | ۲۶ |
۳-۹- تجزیه آماری طرح | ۲۷ |
فصل چهارم: نتایج | ۲۸ |
۴-۱- مصرف هفتگی خوراک | ۲۹ |
۴-۲- مصرف تجمعی خوراک | ۲۹ |
۴-۳- ضریب تبدیل خوراک | ۳۰ |
۴-۴- افزایش وزن هفتگی | ۳۱ |
۴-۵- فراسنجه های خونی | ۳۱ |
۴-۶- وزن اجزای لاشه و اندام های داخلی | ۳۲ |
فصل پنجم: بحث، نتیجه گیری کلی و پیشنهادها | ۳۴ |
۵-۱- مصرف هفتگی خوراک | ۳۵ |
۵-۲- ضریب تبدیل خوراک | ۳۵ |
۵-۳- افزایش وزن هفتگی | ۳۶ |
۵-۴- فراسنجه های خونی | ۳۶ |
۵-۵- وزن اجزای لاشه و اندام های داخلی | ۳۷ |
نتیجه گیری کلی و پیشنهادها | ۳۷ |
منابع | ۳۹ |
دیدگاه ها