دانلود پایان نامه اثر سطوح مختلف میوه زرشک بر عملکرد و فراسنجه های خونی در جیره جوجه های گوشتی

تعداد صفحات ۴۷ صفحه

قیمت ۲۰۰۰۰ تومان

برای دانلود بر روی لینک کلیک کنید

چکیده

طی سالیان متمادی داروهای طبیعی خصوصاَ گیاهان دارویی اساس و حتی در برخی موارد تنها طریق درمان محسوب می­شد. زرشک با نام علمی Berberis vulgaris L.، یکی از گیاهانی است که استفاده از آن در طب سنتی دارای تاریخچه­ای طولانی است و ماده موثر آن آلکالوئیدی به نام بربرین است. این مطالعه به منظور تعیین امکان استفاده از آن در طیور و ارزیابی اثرات ناشی از مصرف آن در جهت بهبود بازده غذایی، افزایش رشد و بهبود ضریب تبدیل غذایی در صنعت پرورش طیور به عنوان یک افزودنی جیره در جوجه‌های گوشتی صورت گرفته است. جیره­ها با سطوح مختلف میوه زرشک خشک شده تهیه شده بود (در سطوح صفر، یک، دو و سه درصد جیره). پس از آسیاب، مواد خوارکی به نسبت معین در سه نوع جیره با هم مخلوط شدند. جوجه­ها در قالب طرح کاملاً تصادفی، با چهار گروه آزمایشی و هر گروه با سه تکرار و در هر واحد آزمایشی ده جوجه مورد بررسی قرار گرفتند و پس از شش هفته آنالیزهای مورد نظر صورت گرفت. مصرف سطوح مختلف زرشک بر گلوکز جوجه­های گوشتی اثر معنی­داری داشت و بر سایر صفات عملکردی و فراسنجه­های خونی، صفات لاشه، درصد وزنی برخی اندام­های داخلی جوجه­های گوشتی اثر معنی­داری نداشت. از طرفی به علت عدم مرگ و میر  جوجه­های گوشتی، مصرف زرشک در جیره طیور بی­خطر به نظر می­رسد و بلامانع است.

 

کلمات کلیدی: زرشک، جوجه­های گوشتی، جیره.

فهرست مطالب

عنوان                                                                                                                                                  صفحه

چکیده………………………………………………………………………………………………………………………. ۱

فصل اول: کلیات تحقیق

۱-۱ مقدمه………………………………………………………………………………………………………………. ۳

۱-۲ بیان مسئله………………………………………………………………………………………………………… ۶

۱-۳ اهداف تحقیق……………………………………………………………………………………………………. ۷

۱-۴ سوالات تحقیق…………………………………………………………………………………………………… ۷

۱-۵ فرضیه تحقیق…………………………………………………………………………………………………….. ۷

فصل دوم: ادبیات و پیشینه تحقیق

۲-۱- گیاهان دارویی…………………………………………………………………………………………………. ۹

۲-۱-۱- طبقه بندی مواد مؤثره گیاهان دارویی…………………………………………………………………. ۱۰

۲-۲- اکوفیزیولوژی زرشک………………………………………………………………………………………… ۱۰

۲-۳- تاریخچه گیاه زرشک………………………………………………………………………………………… ۱۱

۲-۴- خصوصیات گیاهشناسی زرشک…………………………………………………………………………… ۱۲

۲-۵- ترکیبات گیاه زرشک…………………………………………………………………………………………. ۱۳

۲-۶- خواص دارویی گیاه زرشک……………………………………………………………………………….. ۱۳

۲-۷- مرور منابع……………………………………………………………………………………………………… ۱۴

۲-۷-۱- اثر زرشک در تغذیه طیور، انسان و سایر حیوانات………………………………………………… ۱۴

۲-۷-۲- اثر سایر گیاهان دارویی در تغذیه جوجه­های گوشتی……………………………………………… ۱۹

فصل سوم: روش تحقیق

۳-۱- مکان و زمان آزمایش………………………………………………………………………………………… ۲۲

۳-۲- آماده سازی سالن…………………………………………………………………………………………….. ۲۲

۳-۳- پرندگان و گروه­های آزمایشی……………………………………………………………………………… ۲۳

۳-۴- مدیریت پرورش……………………………………………………………………………………………… ۲۴

۳-۵- شرایط پرورش جوجه‌ها……………………………………………………………………………………. ۲۴

۳-۵-۱- روشنایی…………………………………………………………………………………………………….. ۲۴

۳-۵-۲- تهویه………………………………………………………………………………………………………… ۲۴

۳-۵-۳- رطوبت……………………………………………………………………………………………………… ۲۵

۳-۵-۴- دما……………………………………………………………………………………………………………. ۲۵

۳-۵-۵- دان­خوری و آب خوری…………………………………………………………………………………. ۲۵

۳-۵-۶- برنامه واکسیناسیون……………………………………………………………………………………….. ۲۶

۳-۷- تهیه و تنظیم جیره­های آزمایشی…………………………………………………………………………… ۲۷

۳-۸- نحوه اندازه­گیری متغیرها و انجام تصحیحات لازم…………………………………………………….. ۳۰

۳-۸-۱- اندازه­گیری خوراک مصرفی…………………………………………………………………………….. ۳۰

۳-۸-۲- تعداد روز مرغ…………………………………………………………………………………………….. ۳۰

۳-۸-۳- اندازه­گیری افزایش وزن…………………………………………………………………………………. ۳۱

۳-۸-۴- اندازه­گیری ضریب تبدیل غذایی………………………………………………………………………. ۳۲

۳-۷-۵- اندازه­گیری متوسط وزن جوجه­ها……………………………………………………………………… ۳۲

۳-۸-۶- خون­گیری جهت بررسی پارامترهای خونی…………………………………………………………. ۳۳

۳-۸-۷- کشتار جهت تجزیه لاشه………………………………………………………………………………… ۳۴

۳-۹- مدل آماری طرح……………………………………………………………………………………………… ۳۵

فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده‌ها

۴-۱- اثر تیمارهای آزمایشی بر صفات عملکرد جوجه­های گوشتی………………………………………. ۳۷

۴-۲- اثر تیمارهای آزمایشی بر صفات لاشه جوجه­های گوشتی…………………………………………… ۳۸

۴-۳- اثر تیمارهای آزمایشی بر درصد وزنی برخی اندام­های داخلی جوجه­های گوشتی…………….. ۳۹

۴-۴- اثر تیمارهای آزمایشی بر فراسنجه­های جوجه­های گوشتی………………………………………….. ۴۰

فصل پنجم: بحث، نتیجه­گیری و پیشنهادها

۵-۱- اثر تیمارهای آزمایشی بر صفات عملکرد جوجه­های گوشتی………………………………………. ۴۳

۵-۲- اثر تیمارهای آزمایشی بر صفات لاشه جوجه­های گوشتی…………………………………………… ۴۴

۵-۳- اثر تیمارهای آزمایشی بر درصد وزنی برخی اندام­های داخلی جوجه­های گوشتی…………….. ۴۴

۵-۴- اثر تیمارهای آزمایشی بر فراسنجه­های جوجه­های گوشتی………………………………………….. ۴۴

۵-۵- نتیجه­گیری……………………………………………………………………………………………………… ۴۵

۵-۶- پیشنهادات……………………………………………………………………………………………………… ۴۶

منابع و مآخذ………………………………………………………………………………………………………….. ۴۷

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *